25/10/2014

Hajónapló - 2014.10.25.


Magad uram, ha hintád nincs.
Táncos-zenés nap. Gyönyörű napsütés, ahogy Rozi fogalmazza meg: "Ez a legvidámabb nap, mert mindenki jól van." Dél fele haladunk, meleg az idő, bár én még jól bírom a mackót meg a melegítőfelsőt, a többiek lengébben nyomják.
Marci Kalákát hallgat, és szájharmonikával kíséri - néha nem is tudom, hogy tőle jön-e a hang vagy a felvételről. Most látszik, milyen jó ötlet volt megvenni az usb-s hangszórót, pompás kis hangulat kerekedik tőle a cockpitben. Rozi táncol, nagy átéléssel, kisgyerekes toporgások és igazi balerinás mozdulatok váltakoznak. Nem tudok nem a saját balettos álmaimra gondolni.

"Sming"

A kreatív játék csúcsa a mai napra számomra Rozi keksz kirakója: a kerek sós kekszet eltöri darabokra, majd összerakja és engem is kér, hogy próbáljam, majd elmagyarázza, hogy hol, milyen csücsköt kell megfigyelnem, hogy rájöjjek magamtól is, melyik melyikhez passzol.
Az esti bontás most már szinte rutin: lefektetem a gyerekeket, alszom tizenegyig-éjfélig, majd kijövök leváltani Tomit hajnal négyig. Kifejezetten hálás vagyok azért, hogy nyugodt szívvel tudom elengedni Tomit aludni - bár az első félóra még a szemhéjam küzdelméről szól általában.

No comments:

Post a Comment