31/10/2014

Hajónapló - 2014.10.31.

Hajnalra betört a térerő. Egy-két órát maradt csak, de arra elég volt, hogy életjelet adjunk magunkról.

Aztán számomra alvás 11-ig. Addigra a gyerekek már megfestettek (közösen!) egy hajót és egy zöldikét - annak nevezzük el a velünk utazó kismadarat.

hopp, ez is ma történt.

Közben hasítunk az erős széllel, a szélkormány parádézik. Az élet szép: megebédeljük az aktuális zacskós tésztát, utána a desszert egy kis müzli Tom és Jerryvel a gyerekeknek, közös napozós kávézás a szülőknek.

Délután Tomi megpróbálja behozni a lemaradását alvásban, Rozira is ráférne, de ő nem szeretne kimaradni az eseményekből. Így marad a Csoda és Kósza olvasás, közben figyelgetni kell a hajóforgalmat. Ez a felelősség most izgágává tesz, nem túl élvezetes így az olvasás. Marci meg is fogalmazza: Anya, én akkor érzem magam biztonságban, ha vizilovam is itt van.

Az izgatottságom éjjelre is tartja magát, iszonyú teherhajó-forgalom van, sötétben ez még félelmetesebb (egy óriás cruiserhajónak a tetején lévő kéményt konkrétan Darth Vader-nek láttam 10 percen keresztül). De nagyon hasítunk, jó irányba és működik a szélkormány is. Holnap Gibraltár.

térképészet - on the job
a válasz a kérdésre: de mit csináltok ott egész nap? semmit.

viszont mindenre van időnk.
Útitárs.

No comments:

Post a Comment