13/01/2015

Bizonytalan, reggeliről beszámolós, bevásárlós


Korán kelek, szeretem. Bejön egy széllökés, aztán még jó pár. Durva érzés ez, egy kikötőben. Ennek most nem így kellene lennie. A grib nem működik, nem tudjuk megnézni az előrejelzést sem. Bizonytalanság van.
Koncentrálás

Reggelizünk. Mostanában perszonalizáltan. A hűtőkipakolóssal egy idő után túl sok elvárás nőtt meg bennem a többiekkel szemben. Elengedtem hát. Ez most szolgálósabb, jól esik. Amikor nem esik jól, akkor megkérem Tomit. Többnyire működik.
Ma Tomi dolgozik. Mi bevásárolunk hármasban, a pénzről beszélgetünk. Ez mostanában gyakori téma. Zsebpénz, szükségletek, óhajok és lehetőségek. Hallom magamat, Tomit, ahogy Marci oktatja Rozit: mindenre nincs pénzünk, inkább mi csinálunk játékot, az sokkal többet ér. A feladat adott: egy egészséges közepet találni és azt megélni, átadni a gyerekeinknek. Nem a szegénységtudatot, és nem a dőzsölést, nem a pazarlást. Vagy hogy is van ez…
Délután Rozival csepizünk[1] egyet majd kifestőzünk. Ilyen egyszerű ez néha. A színes ceruzák pillanatokon belül egy mese szereplőivé válnak amíg én kötelességszerűen színezem a Spongya Bobot. Jé, nő spontán játék egy tablet árnyékában!

[1] csendes pihenő, ©Bodó család

Szerepek

Balról viharfelhő közelít (ez a fotózás nem az erősségem)

Dinnyehéj

A recycling ételek divatjáról még nem értekeztünk

3 comments:

  1. Most hajóztok ?
    Hol horgonyoztok jelenleg ?

    A férjem viccel. Hé,székelyek ! Merre vagytok ?
    Nehogy valahol találkozzunk egy kikötőben és ne tudjuk,hogy magyarok vagytok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most a nagyon szexi "kanári szigeteken tavaszt váró család" vagyunk éppen. A jó időt várjuk, azaz azt a pár napot, egy hetet amikor vissza tudunk majd menni a kontinensre. És onnan lassacskán visszavinni Izola-ra a hajót.
      Jelenleg LaGomera szigeten vagyunk, innen visszamegyünk a hét végére Tenerifere, Tomi szülei repülnek vissza pénteken. Utána a terv horgonyról horgonyra (Tenerife déli része, Gran Canaria), pár nap kikötői megszakítással március-áprilisig. Szóval, ha ezeken a helyeken vagytok, keressetek bennünket! :) Tudni fogjátok egészen biztosan, hogy magyarok vagyunk. Olyan szép, új a zászlónk. :)

      Delete
    2. Még annyi, hogy a blog mindig le van maradva. A feltöltéshez, főleg a képekéhez, ritkán adottak a körülmények. A facebook-on Tomi viszonylag naprakészen posztolgat.

      Delete