11/11/2014

Hajónapló - 2014.11.11.


Reggel erős szélre ébredünk, mozog a hajó, csapkodja a szél a köteleket. Tegnap kellett volna elmenni… Talán délutánra csökken annyira a szél, hogy ki tudjunk törni - lassan kialakult egy kis fogságérzés bennem...

A tegnapi összeomlás után, ma sima ébredés. Rozika kedélyesen elrágcsál egy kis kalózreggelit, amíg Marci elmeséli az álmát. Amiben majdnem felrobbant az iskola, egy játék miatt, de jó álom volt, mert úgy kezdődött, hogy kibékültek Zsombival. Miket dolgozhat fel?...
Aztán kiderül, hogy ma van Marci névnapja, Rozi ezt nagyon rossz néven veszi. Végül kiegyezünk abban, hogy mégsem Lilla lesz (ti. a Rozi-t már „negunta”), hanem Kata, mert olyan névnap lesz hamarosan. Legvégül pedig – kiegyezés ide vagy oda – neki ma szülinapja lesz és punktum. (Előjön megint a lelkifurdalásom a 4. szülinapja miatt, amikor nem voltam vele.)
Hármasban megyünk el a boltba, ez már sokkal relaxáltabb a tegnapinál. Villamosozunk, boltozunk, sétálunk, egy lebontott (omlott?) házfal kupacból megmentünk pár szép cserépdarabot Gucinak („Majd beletesszük egy szívbe és úgy küldjük el nekik” - Marci). Mire visszaérünk, a verőfényes napsütés már sötétedik, Tomiék kimennek hullámot nézni, mi addig kiporszívózunk, pótoljuk a kihasznált vizet, közben leesik a zápor, majd átvált szemerkélésre. A döntés: kimegyünk. Beöltözünk, elkezdjük elkötni a hajót, recseg a rádió „La Grace hívja Equatort. Tomi, nem engednek ki, bezárták a kikötőt.” Tomi csak annyit jegyez meg, hogy még jó, hogy csak két kötelet oldoztunk el. Visszakötjük. Tomi elmegy a szokásos időjárás bűvölésre, mi meg úgy döntünk, hogy a Jóisten is filmnézésre csinálta ezt az időt. megnézzük hármasban az Eldorádót – időben elkezdünk készülni a karib vidékre.
Három óra múlva elindulok megkeresni a kapitányt. Az egyik kikötői wifis étteremben találom őket Józsival – éhesen. Hazajönnek, megvacsorázunk, majd nyugis beszélgetés - a gyerekek megtalálták a Tom és Jerryt. Először látom Józsit kicsit kiengedni, furcsa lehet a saját maga építette hajón vendégeskedni, két nem éppen tisztelettudásáról híres gyerek társaságában. Nagyon elegánsan csinálja. Örülök, hogy éppen vele hozta össze a sors Tomit.

No comments:

Post a Comment