26/11/2014

Hajónapló - 2014.11.26., szerda


A reggel a már szokásos milegyennel indul. A kikötőkapitány, nem mellesleg tapasztalt tengerész is, aggódik a saját hajójáért. A kikötőt nem éppen átgondoltan építették meg, nem elég magas a hullámtörő, ráadásul a kikötőn belül a falak meredek betonfalak, amik nem csillapítják, hanem visszaverik a hullámokat, egy mosógépdobbá változtatva a kikötőt. A januári hullámtámadás nyomait még most is lehet látni.

Agadir (de lehet, hogy Marokkó) talán legrendezettebb pontja


A szomszédos halászkikötőben van egy régebbi kikötő, egy jachtklub pár mólója, azt javasolják. Tomi és Marci elmennek körülnézni, kapunk is egy helyet. Átmegyünk. Nyaralóidő, napsütés, riviéra hangulat. Nyoma sincs még a közelgő viharnak. Beállunk a Freedom First mellé. Úgy látszik, ez jut mostanában nekünk Marokkóból: lepukkant, sirályszaros halászkikötők.
Este - megnyugodva, hogy biztonságos helyen vagyunk - nekivágunk a városnak. Nagy szerencse, hogy nem ez az első találkozásunk Marokkóval: szörnyű kaja, műturistaparadicsom, kilométeres szemetes plázs. És persze eső. Meg egybefüggő pocsolyák. Isten hozott az agadiri butiksoron!
Reggeli horgászat. A háttérben a januári vihar lábnyoma.

Reggeli élvezkedés a mólón.


Exhalászhajók


Agadir by day

No comments:

Post a Comment