05/12/2014

Hajónapló - 2014.12.05., péntek


Ébredés után Tomi nekiáll a - érzésem szerint szétesőben lévő - hajó szerelésének. Kiszivattyúzza a vizet, megtalálja a lyukat a fedélzeten, a zárlatot okozó vízbe lógó drótokat, a szétment ventillátort az akkumulátor töltőben.
Reggelizünk egy rendeset. Megreggelizve, a két gyerek, a legszebb ruháját felöltő, kifésült hajú Rozi és Marci, a jó kalózok kapitánya felveszi a harcot a szemközti mólóról támadó rossz kalózhajóval. Rozi pisztollyal operál, Marci az ágyút kezeli. A hírek alapján elég komoly veszteségeket szenved a rossz oldalon álló banda.
Elmegyek mosni, oda-vissza ingázom a hajó és a mosókonyha között. Közben a kalózcsata helyszíne fodrászműhellyé és szépségstúdióvá változik: Roziból Aranyhaj lesz, Marci köti be – nagyon szépen – haját, majd együtt készítenek maguknak nyakláncokat az elhozott minimális ékszerkészletből.
Közben kiderül, hogy a végleges helyünk a Maya tőszomszédságában lesz. Ezt a rendezést! (Herbert kérte, mint utólag megtudjuk.)
A gyerekek már izgatottak, hogy mikor fogunk találkozni, de Adamék nincsenek a hajón, csak este érkeznek meg. Marad a délutánra kissé megfáradt testvérkedés: bunki építés és egymás cukkolása.
Tomi elmegy ventillátort beszerezni, egy bagettel, egy hatos sörcsomaggal (á 0,33eur) és 1-1 vörös meg fehérborral (á 1eur) érkezik vissza. Diszkonttartózkodás.
Átállunk a kijelölt helyünkre. A Maya sötét, senki nincs rajta.
Este – miután Barna, Guci tolmácsolásában, felhívja figyelmünket, hogy holnap jön a mikulás - gumicsizma tisztítás (Rozi duplán is, hogy az övé legyen a legcsillogósabb), majd családi Winnetou-zás.
Lefekvés után még halljuk ahogy megérkeznek a Maya-ra a barátaink.
Ma nem készült kép.

No comments:

Post a Comment