12/12/2014

Hajónapló - 2014.12.12., péntek


Ma La Graciosa. Mindenki állítja, hogy nem szabad kihagyni. Aki ismer bennünket, még hozzáteszi: nektek nagyon fog tetszeni.

olyan horvátországos

Amit eddig tudok róla, hogy természetvédelmi terület, ahol megfér egymással a természet védelme és a turizmus. Még egy kemping is van a szigeten, ingyen. Nem vadkemping, hanem kempingezésre kijelölt terület az óceán partján, wc-vel és (hideg vizes) zuhanyzóval. A Kanári szigetek, ahogy eddig nem nagyon gondoltam rá.
A korai indulásból végül egy óra lesz. Vizet kell töltenünk, de a parton egész délelőtt szerelik a vízvezetéket, le kell zuhanyoznunk, ki tudja, mikor látunk legközelebb ilyen tágas zuhanyzót, be kell vásárolni, Graciosa-n ki tudja, van-e egyáltalán bolt, le kell tölteni, meg kell(ene) válaszolni az emaileket a wifi szobában, hogy ne a drága mobilnetet használjuk erre.
A stopposaink, Pili és Nico beköszönnek reggel, egyeztetjük óráinkat, ők balra el. A fiúk elmennek zuhanyozni, mi összepakolunk és rákészülünk a bevásárlásra. Közben megérkeznek a fiúk a zuhanyzásból – 2 új borospohárral, üvegből! Nem adjuk fel. Mi el vásárolni, Pili és Nico segítenek a hazacipelésben.
Elindulunk: 25 mérföldnyi sétahajókázás a párás napsütésben, nyaralós hangulatban. A stopposaink elég érdekes páros. A lány egy spanyol-görög család sarja, apa nélkül, egy kemény katolikus anyával és sok lánytestvérrel nőtt fel Barcelona mellett. Hat éve indult el a világba, azóta tudja, hogy nem akarja majd iskolába küldeni a gyerekét. Hát csoda, hogy különleges helyre tettem magamban? Ráadásul egy mexikói ökofaluba igyekszik éppen (azért stoppolnak) saját tapasztalatot szerezni a szakdolgozatához. A fiú belga, francia, ő a csendesebb. Az ő mexikói látogatása családlátogatás, másfél éves kislányát látogatja meg karácsonyra. Egy hónapja vannak Lanzarote-on, mindenhol aludtak már: strandon, üzemen kívüli kompon, kölcsönhajón. Az áhított hajó, aki elvinné őket Mexikóba nem érkezett meg, illetve aki érkezett, azzal ők nem akartak menni. Így Pili elvállalt egy nyelvtanítási megbízást Fuerteventura-n, Nico pedig vett egy repjegyet. Két igazi, szimpatikus indignant!
Megérkezünk La Graciosa-ra, kikötünk a móló utolsó lyukában. Tomi ma már nem akar horgonyozni, itt maradunk, együtt vacsorázunk Pilivel és Nicoval.

a két szigeti közötti csatornában begyorsul a szél, majdnem nyolc csomóval hasítunk



No comments:

Post a Comment