19/12/2014

Vadkemping



Szoba kilátással
Ma átállunk. Tegnap Tomi összebarátkozott az öbölben horgonyzó német hippikkel. Az első kézből kapott információk átbillentik benne a mérleget. Karácsonyra vissza kell ugyan jönnünk, mert akkorra megint erős és főleg rossz irányból fújó szelet jósol Tomi kedvenc széljelző oldala. Szerencsére a kikötő kapitánya is jóváhagyja a tervünket: visszaenged a jövő hét elején a kikötőbe.
Megérkezett Lenke karácsonyi ajándéka. Bevásárolunk, kifizetjük a kikötőt. Tomi elmegy a tegnap elhagyott walkie-talkie-ért a Los Mateosba, elintézi a netfeltöltésünket (mi lenne velünk horgonyon net nélkül???), a saját online dolgait. A gyerekek közben a reggel újra felfedezett Scooby-Doo szellemkastélyos társassal játszanak. Először rendeltetésszerűen. Rozi végigizgulja a játékot azon parázva, hogy „nem én fogok nyerni”, de hálistennek ketten nyernek. Marci jó érzékkel hangosan örül ennek. Délután egy kicsit tovább árnyalódik a kép, Rozi már azon aggódik, hogy a jó fog-e nyerni. Sose gondoltam volna, hogy ennyi réteg van egy ilyen utolsó szögig megfröccsöntött mörcsöndájz játékban: Marci igazi kastéllyá alakítja gyurmával, marokkó pálcikákkal, Rozi a bábukból mesejátékot rendez, amibe aztán Marci is betársul és átformálja a játékot kisiskolásra: „A játék lényege, hogy a rosszmadárból jómadár lesz.”
Amíg Tomit várjuk vizet töltök, kihordom a szőnyegeket, Arrecife óta nem láttak porszívót. Parádésan süt a nap, Tomi sehol, ráérősen takarítok. Ráérősen, élvezettel, saját elhatározásból. A boldog kukásnak érzem magam.
Visszaérkezik Tomi is, motort indít. Megindulunk a három éjszakás horgonykalandunk irányába, a Playa Francesara. Lehorgonyzunk, Tomi lemerül megnézni, hogy sikerült. Jól.
Besötétedik, Tomi horgonylámpát alkot, a magunkkal hozott napelemes kerti lámpa nem váltja be a reményeket.
Az esti mozihoz megint motort kell indítanunk. Ha majd egyszer saját hajón krúzolunk, lennie kell rajta szélkeréknek. Meg egy jó hosszú horgonyláncnak. Meg egy működő horgonyfénynek.

Gyerekbarát part


Szomszédok

Mindeközben a dekk alatt....

Az idő strukturálása, mint az emberi élet egyik nagy feladata

Marci most nem él vissza az erejével
Rozi még nem igazán tud nem élni vele

No comments:

Post a Comment