30/12/2014

Majdnem aktív nap


Hol férhet el itt ennyi ember?

Ömlenek az emberek a szigetre. Minden félórában, órában, amikor a Biosfera Express kiköt, gurulós bőröndös emberek, hátizsákos, napfénytől amúgy jól láthatóan elzárt emberek lepik el a teret. Igaz a hír: Graciosa szexi szilveszteri helyszín. Angolok, franciák, németek, spanyolok, menedzserek töltik meg az éttermeket, a pékséget, a boltot, a strandot, a partot.
Meg a biciklikölcsönzőt is. Így mi, későn kelő népek hoppon maradunk. Rita, a kölcsönzős megígéri ugyan, hogy háromkor már lesz gyerekbringa és gyerekülés is, legalábbis mi ígéretnek vesszük, aztán háromnegyed négykor – miután elmegyünk hozzá a megbeszélt helyszíntől fél kilométerre eső raktárhoz – sajnálkozva közli, hogy nem hozták vissza a bringákat. Turistaipari sztenderd.
Ritának és a magukat a parton felejtő bringabérlőknek köszönhetően csendes, nézelődős, napfényélvezős napunk lesz. Ledolgoztuk az evolúciós hátrányunkat.
Az esti Rio2 nézéssel adunk az angolnak: hármasban nézzük, én fordítok nekik. A hollywood csúcsait idéző képi világ kompenzálja, hogy időnként meg kell szakítanom a filmet, hogy utolérjem a sztorit.
Bringamaradékok.
Fiúk-lányok.

Rájött a fürödhetnék.

No comments:

Post a Comment